Pisztráng körtével
2013.12.16. 13:35
Ez is egy villámposzt lesz, telefonos képekkel, gyorsan elkészíthető tartalommal.
Ez pedig egy gyors pisztráng recept, kezdőknek is ajánlom, mert nagyon egyszerű, és nem lehet elrontani (na jó el lehet, de nagyon nehéz)
Mostanában a lidliben rendszeresen van friss pisztráng, tisztíva, belezve. Szerintem az egyik legfinomabb édesvízi hal, és nem kell túlbonyolítani az elkészítést.
A halakat jó besózom, kívül-belül. A hasüregbe teszek egy gerezd szeletelt fokhagymát, egy kakukkfű ágacskát, egy kevés vajat, és két szelet citromot, vagy narancsot. Itt citromot és narancsot is raktam bele.
Ezek után nincs más teendő, mint betenni a 200 fokos sütőbe, és kb fél óra alatt készre sütni. A fél óra változhat a sütőtől függően, figyelni kell a hal bőrét, és amikor elkezd hólyagosodni, akkor kész. Sütéskor a hal alá is érdemes citrom karikákat tenni, hogy ne ragadjon a tepsibe.
Vajas petrezselymes főtt burgonyával, és körte kompóttal tálaltam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek