Bőrös császár

2013.11.08. 19:20

Az egyik kedvenc hús fajta, amit elég sűrűn szoktam készíteni. A bőrös húsok közül nem is szoktam mást venni, mert ezt lehet a legszaftosabbra készíteni.

Egybensült bőrös császár:

- egy darab bőrös császárhús (a képeken kb 70dkg)

- 4 gerezd fokhagyma

- 1 teáskanál nagyszemű só

- 1 teáskanál pirospaprika

- 1 teáskanál szemes fekete bors

- pár szem koriander mag (kb 20)

A fűszereket mozsárban összetöröm, a paprikával és a sóval.

DSCF3532.JPG

A bőrt a húsig bevagdalom, kicsontozom (éles késsel a csontot kivágom), és bedörzsölöm az elkészített fűszerkeverékkel.

DSCF3533.JPG

A bevagdalt bőr vágásaiba fokhagyma szeleteket teszek, jó sokat.

DSCF3535.JPG

Tepsibe teszem, kevés vizet öntök alá (kb fél deci), letakarom alufóliával, és 150 fokon 2 órát sütöm.

DSCF3537.JPG

Leveszem az alufóliát, és 180 fokon még kb 40 percet sütöm.

DSCF3538.JPG

Az utolsó 20 percet mellérakott krumpli hasábok társaságában tölti a sütőben.

DSCF3539.JPG

És igen, itt a tálalás ideje.

A bejegyzés trackback címe:

https://akonyhaordoge.blog.hu/api/trackback/id/tr115621154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.11.09. 08:55:22

Jól néz ki. Jó hogy nem raktál rá tejfölt meg curryt. Vagy mazsolát.

Jovanotti 2013.11.09. 12:50:38

Köszi :)
Nincs tervben...próbálok a hagyományok mentén főzni.

tohotom01 2013.11.09. 14:30:00

Minden nagyon szep es jo, de miert kell a krumplit tocsogtatni abban a zsirban ? Miert nem lehet kulon olajjal lefujva sutni a sutoben kulon es a talalasnal odarakni ?

Jovanotti 2013.11.09. 15:03:46

@tohotom01: Ennek két oka van:
ennél a húsnál nem szempont a tocsogó zsír, mert gyakorlatilag az egész egy tocsogó zsír cafat. Zsírt nem raktam alá, csak ami kisült a húsból, az van alatta.
A másik oka, hogy anyukám is így csinálja, és mert csak...és nekem így jön be (ez már négy ok).
Ez nem holmi fitnesz konyha, itt tocsogni fog a zsír, és tobzódnak a szénhidrátok.

tohotom01 2013.11.09. 15:09:32

en a zsirban asztatott krumplirol beszelek. Aztan remelem megmaradsz az 50 evvel ezelotti fozestechnikaknal es nem veszel at semmit nyugatrol, bar mondjuk ez is atvett dolog csak ez az anyukadtol ;)Amugy ettel mar olyan sultkrumplit amirol en beszelek ? Ha nem akkor honnan tudod hogy melyik a jobb ?

tohotom01 2013.11.09. 15:13:24

@Jovanotti: hihiih en sem fitnesz konyhara akartalak inspiralni, hanem hogy ne a valyubol egyel, na mindegy nem sertegetni jottem, amugy sem ertem ezt a cikket, nem tanultunk belole semmit, max hogy hogy kell fozni zsirosan es hogy neked is volt anyukad, kepzeld masnak is van vagy volt.

Jovanotti 2013.11.09. 15:22:26

@tohotom01:
Nem lett áztatva, forró zsírba került, és megsült.
Mindent meghallgatok, kipróbálok, és csak utána mondok véleményt. Ki fogom próbálni, és ha úgy is jó, azt is megírom.
Én azt írtam, hogy így szeretem, és így készült.
Nem írtam sehol hogy ez így jobb, légyszíves értelmezd a leírtakat.
Ez az első bejegyzés, ez egy ilyen poszt.
Lesz még sok mindenről szó (terveim szerint), és lesznek "nyugatról átvett" technikákról szóló posztok is, feltéve, hogy érdemesnek tartom rá.
Te kérdeztél valamit, én válaszoltam, majd nekem esel, hogy maradi vagyok, és honnan tudom, hogy ez jobb.
Ezt a blogot én írom, és csak olyat írok le, amiről saját tapasztalatom van. Ha te a saját blogodban leírsz valamit (akár egy menő nyugati technológiát) szívesen elolvasom.

Tombor késes 2013.11.10. 10:48:12

Guten Tág!

Gratulálok a bloghoz! Isteni volt a rizottó, de a birslekváros kalács mindent űberelt! RÉSZLETES RECEPTET!
(csak mellékesen jegyzem meg, hogy ez az egész blog.hu, meg indabassz egy határ fos. kb. úgy viszonyul a blogspot.com-hoz, mint a freemail a gmnailhoz...)

Tomby 2013.11.10. 11:41:10

Gratula az irományhoz, végre egy gasztronómiai blog, ahonnan ihletet meríthetünk, várjuk a következő bejegyzéseket. A kalács és az ottó tényleg brutál volt, ja és bocsi a pohár miatt...

hazard 2013.11.17. 09:33:48

Kedves Jovanotti!

A tegnapi napon elkészítettem az ételt. Annyi különbséggel, hogy mivel rövid az eszem, elfelejtettem venni koriander magot, ezért helyette köményt raktam a fűszerkeverékbe.

Nagyon ízlett mindenkinek, így felkerült a családi receptgyűjteménybe is.

Köszönöm! :D

Jovanotti 2013.11.18. 11:15:42

@hazard:
Örülök a sikernek, ennek örömére lesz ma új poszt :)
süti beállítások módosítása