Bőrös császár
2013.11.08. 19:20
Az egyik kedvenc hús fajta, amit elég sűrűn szoktam készíteni. A bőrös húsok közül nem is szoktam mást venni, mert ezt lehet a legszaftosabbra készíteni.
Egybensült bőrös császár:
- egy darab bőrös császárhús (a képeken kb 70dkg)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál nagyszemű só
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál szemes fekete bors
- pár szem koriander mag (kb 20)
A fűszereket mozsárban összetöröm, a paprikával és a sóval.
A bőrt a húsig bevagdalom, kicsontozom (éles késsel a csontot kivágom), és bedörzsölöm az elkészített fűszerkeverékkel.
A bevagdalt bőr vágásaiba fokhagyma szeleteket teszek, jó sokat.
Tepsibe teszem, kevés vizet öntök alá (kb fél deci), letakarom alufóliával, és 150 fokon 2 órát sütöm.
Leveszem az alufóliát, és 180 fokon még kb 40 percet sütöm.
Az utolsó 20 percet mellérakott krumpli hasábok társaságában tölti a sütőben.
És igen, itt a tálalás ideje.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.11.09. 08:55:22
Jovanotti 2013.11.09. 12:50:38
Nincs tervben...próbálok a hagyományok mentén főzni.
tohotom01 2013.11.09. 14:30:00
Jovanotti 2013.11.09. 15:03:46
ennél a húsnál nem szempont a tocsogó zsír, mert gyakorlatilag az egész egy tocsogó zsír cafat. Zsírt nem raktam alá, csak ami kisült a húsból, az van alatta.
A másik oka, hogy anyukám is így csinálja, és mert csak...és nekem így jön be (ez már négy ok).
Ez nem holmi fitnesz konyha, itt tocsogni fog a zsír, és tobzódnak a szénhidrátok.
tohotom01 2013.11.09. 15:09:32
tohotom01 2013.11.09. 15:13:24
Jovanotti 2013.11.09. 15:22:26
Nem lett áztatva, forró zsírba került, és megsült.
Mindent meghallgatok, kipróbálok, és csak utána mondok véleményt. Ki fogom próbálni, és ha úgy is jó, azt is megírom.
Én azt írtam, hogy így szeretem, és így készült.
Nem írtam sehol hogy ez így jobb, légyszíves értelmezd a leírtakat.
Ez az első bejegyzés, ez egy ilyen poszt.
Lesz még sok mindenről szó (terveim szerint), és lesznek "nyugatról átvett" technikákról szóló posztok is, feltéve, hogy érdemesnek tartom rá.
Te kérdeztél valamit, én válaszoltam, majd nekem esel, hogy maradi vagyok, és honnan tudom, hogy ez jobb.
Ezt a blogot én írom, és csak olyat írok le, amiről saját tapasztalatom van. Ha te a saját blogodban leírsz valamit (akár egy menő nyugati technológiát) szívesen elolvasom.
tohotom01 2013.11.09. 15:28:44
Tombor késes 2013.11.10. 10:48:12
Gratulálok a bloghoz! Isteni volt a rizottó, de a birslekváros kalács mindent űberelt! RÉSZLETES RECEPTET!
(csak mellékesen jegyzem meg, hogy ez az egész blog.hu, meg indabassz egy határ fos. kb. úgy viszonyul a blogspot.com-hoz, mint a freemail a gmnailhoz...)
Tomby 2013.11.10. 11:41:10
hazard 2013.11.17. 09:33:48
A tegnapi napon elkészítettem az ételt. Annyi különbséggel, hogy mivel rövid az eszem, elfelejtettem venni koriander magot, ezért helyette köményt raktam a fűszerkeverékbe.
Nagyon ízlett mindenkinek, így felkerült a családi receptgyűjteménybe is.
Köszönöm! :D
Jovanotti 2013.11.18. 11:15:42
Örülök a sikernek, ennek örömére lesz ma új poszt :)
Utolsó kommentek