Vaníliás sültkrumpli

2014.01.28. 13:50

Kicsit hanyagoltam mostanában a blogot, de visszatértem, mostantól ismét rendszeresen írok majd. Több újítás is történt a konyhám háza táján. Szert tettem egy új fényképezőgépre, remélhetőleg innentől (na jó még van egy pár "konzerv" poszt) sokkal jobb minőségű képek lesznek, valamint egy új konyhagép is volt a fa alatt, amit kezdek kiismerni.

A mai poszt az egyszerűség jegyében fogant, egy régi kedvencemről szól. Lehet köret, de önálló fogásként is megállja a helyét. Ez a vaníliás krumpli.

A vanília és a krumpli párosítása elsőre kicsit bizarr, sőt másodikra is, de csak el kell készíteni, és leveti az ember az előítéleteit.

Vaníliás sültkrumpli:

- igény szerint 6-8 nagy krumpli 

- 1 rúd vanília

- kevés vaj

- kevés parmezán

- csipetnyi durva szemű só

A krumplikat félbevágom, egy kevés vajat teszek a vágott felükre, és pár szem sót szórok rájuk. A vanília rudat feldarabolom, hosszában felvágom, majd szétnyitom, és a krumplik közé teszem a tepsibe.

DSCF3898.JPG

Előmelegített 180 fokos sütőbe teszem, úgy hogy a sütő aljába teszek egy másik tepsit egy kevés vízzel. Így gőzben fognak sülni, nem szárad ki, sokkal finomabb lesz.

15 perc után a tetejükre szórók egy kevés parmezánt, és addig sütöm, míg a sajt egy kis színt kap. 

DSCF3900.JPG

A vanília illata az egész lakást belengi, hihetetlen élmény, enni pedig még ennél is jobb. Nagyon enyhe vanília ízt kap, nem lesz sütemény vagy fagyi ízű, próbáljátok ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://akonyhaordoge.blog.hu/api/trackback/id/tr945786390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása