Vaníliás sültkrumpli
2014.01.28. 13:50
Kicsit hanyagoltam mostanában a blogot, de visszatértem, mostantól ismét rendszeresen írok majd. Több újítás is történt a konyhám háza táján. Szert tettem egy új fényképezőgépre, remélhetőleg innentől (na jó még van egy pár "konzerv" poszt) sokkal jobb minőségű képek lesznek, valamint egy új konyhagép is volt a fa alatt, amit kezdek kiismerni.
A mai poszt az egyszerűség jegyében fogant, egy régi kedvencemről szól. Lehet köret, de önálló fogásként is megállja a helyét. Ez a vaníliás krumpli.
A vanília és a krumpli párosítása elsőre kicsit bizarr, sőt másodikra is, de csak el kell készíteni, és leveti az ember az előítéleteit.
Vaníliás sültkrumpli:
- igény szerint 6-8 nagy krumpli
- 1 rúd vanília
- kevés vaj
- kevés parmezán
- csipetnyi durva szemű só
A krumplikat félbevágom, egy kevés vajat teszek a vágott felükre, és pár szem sót szórok rájuk. A vanília rudat feldarabolom, hosszában felvágom, majd szétnyitom, és a krumplik közé teszem a tepsibe.
Előmelegített 180 fokos sütőbe teszem, úgy hogy a sütő aljába teszek egy másik tepsit egy kevés vízzel. Így gőzben fognak sülni, nem szárad ki, sokkal finomabb lesz.
15 perc után a tetejükre szórók egy kevés parmezánt, és addig sütöm, míg a sajt egy kis színt kap.
A vanília illata az egész lakást belengi, hihetetlen élmény, enni pedig még ennél is jobb. Nagyon enyhe vanília ízt kap, nem lesz sütemény vagy fagyi ízű, próbáljátok ki.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek